REINE JONSSON

- Naturfotograf

/img/reine-jonsson-1644770454.jpg

Presentation

Att vara i Guds närhet är lycka för mig. Ps 73:28.

Jag heter Reine Jonsson och är uppväxt på landet med kor, grisar, får och hästar. I det så kallade mörka Småland, strax söder om Vetlanda på en en plats som heter Hultanäs. 

Där hade mina föräldrar ett familjejordbruk. Så detta med naturen har alltid varit något jag älskat och levt nära. 

Efter en privat bildvisning hos några bekanta när jag var i 11-12 års åldern blev jag helt förvissad om att det var detta jag skulle satsa helhjärtat på med att förmedla Gud och Jesus. 

Snart hade jag min första film klar och kunde börja visa offentligt. Den skildrade ett år i min hemmamiljö. Sedan har allt utvecklats vidare steg för steg genom större lärdomar om

Som naturfotograf måste man vara en speciell människa, som älskar att vara ensam ute i våra skogar, vara uppe i ottan och ha ett stort tålamod. Aldrig uppgivas av misslyckanden, villig att gå de där extra stegen, att ha en bra kondition hör också till. 

Ju mera vetskap jag fått om denna natur i smått som stort, desto större har min Gud blivit. 

Alla molnfria gryningar är något att inte förglömma, allt andas då på något sätt hans helighet och frid. Den nåd som har blivit mig tilldelad som naturfotograf och naturförkunnare vill jag försöka göra Gud stor levande genom. 

När jag ser blommornas olika arter i sina skilda nischer formas en bön i mitt inre om att få vara som en av dem i Herrens hand, sprida hans doft och återge himmelrikets skönhet. Att få vara en del i Guds mångfaldiga bukett som är med och drar ned himlen till denna jord och ge den ett hopp genom JESUS KRISTUS

Jag kan också tillägga att jag är gift med en dalkulla från Älvdalen som ligger i norra Dalarna och det gör att Norrland blivit mera lättåtkomligt. 

Bilderna används i första hand till bildvisningar för att göra Gud känd. 

Jag ger ut en årlig kalender (väggalmanacka), kristna naturböcker, som vid det här laget har blivit 7 stycken, och även olika vykort. 

För bildvisningar, och samlingar tar jag inget arvode.

Ring mig på 0380-743 03

Reine Jonsson© 2023 www.reinejonsson.nu | Lillhemsgatan 4 571 34 Nässjö | Tel: 0380-743 03